El diagnòstic
La base d'un bon tractament en fisioteràpia, és haver fet prèviament un bon diagnòstic per tal que l'abordatge sigui el més acurat possible i com a conseqüencia, bons resultats.
-
A l'inici de cada sessió, ens interessa saber quin és el motiu principal de la consulta. Volem saber les característiques de la simptomatologia que presenta la pacient (origen, intensitat, comportament).
-
S’extreuen unes conclusions per començar a desenvolupar un diagnòstic teòric i saber quins aspectes s’han de tenir en compte a l'hora de fer el tractament (intensitat, dolor o no dolor, fatiga...)
-
Aquí adjuntem la informació que ja tenim, amb els aspectes físics que observem i valorem (asimetries, augment del to muscular, examen neurològic, escala de dolor, limitacions del moviment...)
-
Fem un tractament inicial i revalorem, per veure si apareix algun canvi. La informació que obtenim, ens farà continuar amb el tractament o canviar la tècnica o lloc d'aplicació d'aquesta.
-
Un cop finalitzat el tractament, revalorem tots aquells aspectes que s’han analitzat en l'examen físic. Aquests els tindrem presents de cara a la següent sessió.
Aquí podeu trobar algunes de les tècniques i els tractaments que ofereixo: